سارق ارز دیجیتالی در اردبیل دستگیر شد/راهکار امن خرید در اینستاگرام+عکس
سارق ارز دیجیتالی در اردبیل دستگیر شد/راهکار امن خرید در اینستاگرام+عکس
سرهنگ قهرمانی طالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل از دستگیری مدعی تریدر (معامله گر) ارز دیجیتال خبر داد که با تیزهوشی اقدام به خالی کردن کیف پول دیجیتال قربانیان می‌کرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی آذرسلام، سرهنگ قهرمانی طالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار ما از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با درج آگهی در سایت دیوار خود را تریدر (معامله گر) ارز دیجیتال معرفی و با تیزهوشی اقدام به خالی کردن کیف پول دیجیتال قربانیان می‌کرد.

 

سرهنگ علی قهرمان طالع، رئیس پلیس فتا استان اردبیل گفت: طی مراجعه شاکیه به پلیس فتا و اعلام اینکه مبلغی بالغ بر ۶۰۰۰ دلار از کیف پول دیجیتال وی به مقصدی نامعلوم انتقال داده شده است، موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: پس از تشکیل پرونده و اخذ اظهارات شاکیه مشخص شد که چندی قبل با فردی در سایت دیوار آشنا شده بود که آن شخص خود را تریدر ارز دیجیتال معرفی کرده و فقط یک بار با شاکیه ملاقات داشته است و در مورد نحوه معامله ارزهای دیجیتال مذاکره کرده است که این اولین سرنخ برای کارشناسان پلیس فتا بود.

 

این مسئول انتظامی اظهار داشت: کاراگاهان سایبری با انجام اقدامات فنی و پلیسی پی بردند که همان شخص اقدام به سرقت ارز دیجیتال شاکیه کرده است و به احتمال فراوان قربانیان دیگری نیز در دام این مجرم سایبری گرفتار شده اند؛ سپس ماموران پلیس فتا با هماهنگی مقامات قضایی مضنون پرونده را به همراه تجهیزات فنی در یک عملیات پلیسی دستگیر کردند و به پلیس فتا انتقال دادند.

 

سرهنگ قهرمان طالع عنوان کرد: متهم سابقه‌دار که در برابر ادله دیجیتال راهی جز بیان حقایق نداشت به چندین مورد سرقت کیف پول دیجیتال اعتراف کرد و گفت: در ابتدا با درج آگهی در سایت دیوار خود را به عنوان تریدر (معامله گر) معرفی کردم و با پیشنهادهای وسوسه انگیز برای سوددهی بالا قربانیان را به دام انداخته بودم و جهت مذاکره و اعتماد سازی با آن‌ها قرار ملاقات حضوری می گذاشتم.

 

این مقام مسئول در خصوص اعترافات متهم ادامه داد: وی در همان زمان ملاقات حضوری به بهانه مشاهده و آنالیز ارزهای خریداری شده توسط قربانیان گوشی تلفن شان را بدست گرفته و چک و بررسی می کرده و برای اینکه قربانیان به او شک نکنند پس از گذشت چند روز از زمان ملاقات اقدام به ورود به کیف پول آنها کرده بود و در نهایت ارز‌های دیجیتال‌شان را به کیف خودش انتقال داده بود.

 

رئیس پلیس فتا استان اردبیل به هموطنان توصیه کرد: به همه کسانی که خود را خبره معاملات ارز دیجیتال در فضای مجازی معرفی می کنند اعتماد نکنند و اطلاعات حساس کیف پول خود را در اختیار آن‌ها قرارندهند و سعی کنند همه برنامه‌های مربوط به ارز دیجیتال را از سایت رسمی دانلود کنند، هم چنین کلیه رمزهای ورود و عبارات بازیابی را در جای امن نگه داشته و همه تنظیمات امنیتی را نیز برقرار نمایند تا مورد سوء استفاده شیادان سایبری قرار نگیرند.

 

این مقام انتظامی گفت: کاربران فضای مجازی در صورت داشتن هرگونه ابهام، سوال و یا گزارش در خصوص کلاهبرداری ارز دیجیتال میتوانند اخبار خود را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir  قسمت مرکز فوریت‌های سایبری گزارش کنند.

 

راهکار مطمئن برای خریرد در اینستاگرام

 

قهرمانی در ادامه یکی از شگردهای مجرمان سایبری در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام را راه‌اندازی فروشگاه‌های جعلی عنوان کرد و گفت: در این اقدام مجرم با انجام تبلیغات سعی در جلب توجه شهروندان نموده و پس از دریافت وجه از کاربران دیگر پاسخگوی آنان نخواهد بود. اما این فروشگاه‌های جعلی نشانه‌هایی دارند که با توجه به آنان می‌توانیم از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران سایبری جلوگیری کنیم.

۱) فروشگاه‌های معتبر معمولا آدرس و تلفن ثابت و مشخصی داشته و امکان مراجعه حضوری را دارند.

۲) از آنجاییکه خریداران می‌توانند نظرات خود را از طریق کامنت در اینستاگرام منتشر کنند. از این رو در فروشگاه‌های معتبر این امکان وجود دارد تا نظرات سایر کاربران را مشاهده کرده و نظر جدیدی ثبت کنید. البته درصورتی که تعدادی اکانت محدود و بصورت تکراری و مشکوک در تمامی پست‌ها اقدام به درج نظر مثبت کرده‌باشند می‌بایست به این فروشگاه مشکوک شوید.

۳) فالورهای چند ده هزار نفری به هیچ عنوان نشان دهنده اعتبار صفحه اینستاگرامی نبوده چراکه این فالورها نیز می‌توانند خریداری شده و اکانت‌های واقعی نباشند از این رو در فروشگاه های معتبر علاوه بر تعداد بالای فالور، تعداد لایک و مشاهده پست‌های آنها با تعداد مخاطبان تناسب دارد.

۴) فروشگاه‌های معتبر معمولا علاوه بر صفحه اینستاگرامی دارای یک وب سایت فروشگاهی معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی نیز هستند که کاربران می‌توانند از آن طریق کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند.

 

انتها یخبر/