ترک اعتیاد یا ترک نان !
ترک اعتیاد یا ترک نان !
معضل نان در کمپ ترک اعتیاد اردبیل نشان بی تدبیری و ضعف است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی آذرسلام، به لحاظ اقتضاء شغلی امروز بازدیدی از یکی از کمپ های ترک اعتیاد شهرمان را دارم:
… نگهبان درب کمپ را به رویم گشوده ، مسئول بخش فنی و چند نفر از مددیاران کمپ به استقبالم می آیند. پس از خوش و بشی مختصر ، به اتفاق آنان وارد آشپزخانه می شوم. صدای غل غل دیگ های به جوش آمده حکایت از آن دارد ، برنامه غذایی ناهار امروز که « استانبولی چرخ کرده » می باشد،عملیاتی شده و مراحل پخت خود را طی می کند … بخار برنج های تایلندی در آبکش های پلاستیکی ، گوشه یی از آشپزخانه را فراگرفته بود اما هیچ بویی از آن به مشام نمی رسید. آثار جراحی اقتصادی دولت در این فضای محقر نیز ملموس تر بود…
با راهنمایی مسئول فنی بخش به قسمت های مختلف کمپ سر می زنم. کار خوب و شاخص کمپ آنست معتادان را که بالغ بر ۲۶۰ نفر می باشد ، در دو رده سنی تا ۱۸ سال و ۱۸ سال به بالا ، در دو سالن جداگانه ، مراقبت و درمان می کند. به هر دو بخش گفته شده داخل می شوم. با احوالپرسی گرم از معتادان ، سر صحبت را باز می‌کنم … آثار فقر و اعتیاد به معنی واقعی کلمه از چهره هایشان نمایان بود… می خواهم ، بدون هیچگونه ملاحظاتی ، خواسته هایشان را مطرح و از مشکلات کمپ بگویند … در کمال ادب و تواضع و با لحنی خاص که گویی این جمله کوتاه ویترین هویت و تیتر گفتارشان می باشد ، چند نفر به نمایندگی از بقیه به نوبت سخن خود را آغاز می کنند.
نفر اول که اسمش یاشار است ، اینگونه خود را معرفی می کند : « سلام ، تسلیم ، خانواده ، من یاشار هستم …» بقیه بطور دسته جمعی و موزون جواب می دهند : « سلام یاشار » و سپس حرف دلش را می زند … و قس علی هذا. جمله مشترک افرادی که در گفتگو شرکت کرده و اعلام نظر نمودند ، عبارت بود : « … تماس تلفنی ما با بیرون بسیار محدود است ، آب شرب لوله کشی نداریم ، هفته ای یک یا حداکثر دو بار حمام می رویم . شکم‌هایمان فریاد گرسنگی می کشند ، چونکه غذای عصرانه ما حذف شده و جیره غذایی شام ما ، فقط ۲ قرص لواش با اندکی پنیر است و دیگر هیچ … ». در ادامه صحبت با مدیر کمپ ، مطلبی در نقض موارد ادعایی معتادان نشنیدم. جز آنکه سعی کرد ، محدودیت توزیع نان را با مبحث مشکل تهیه نان که به سبب گرانی های اخیر و آغاز جراحی اقتصادی دولت ، در این شهر نمود عینی بیشتری پیدا کرده ، گره زده و توجیه کند…
زهی تأسف ! در حال حاضر مسئولین استانی ، برای حل مشکل نان که به یک بحران جا نفرسا مبدل شده ، در راستای ارائه نسخه شفابخش ، به شیوه های گفتاری خاص متوسل می شوند. و این شگردهای کلامی در قالب فرافکنی ماهرانه و بصورت گلایه از همدیگر ، بمنصه ظهور می رسد. بدیهی است اینگونه احساس مسئولیت ها ! بسان شعاع کوچکی از آفتاب کم نور در میان انبوهی از مه بوده و کارساز نبوده است …
آنچه که در گزارش امروز قابل تأکید می باشد ، این است ، مشکل نان و به عبارت روشنتر رفع گرسنگی در کمپ های اعتیاد شهرمان که با پذیرش حدود ۶۰۰ نفر فعالیت دارد ، بطور یقین و بسهولت می تواند با نظر مساعد فرمانداری از طریق اختصاص آرد و فراهم شدن امکانات پخت نان در یکی از کمپ ها ، و مشکل آب شرب و تلفن با پیگیری جدی مسئولان مربوطه مرتفع گردد. فقط یک جو « همت و اراده » می خواهد.
من حیث المجموع ، بنظر می رسد به شرط اهتمام و تلاش های صادقانه مسئولان استانی و فراهم شدن زیرساخت های لازم ، این کمپ قابل تبدیل شدن به مرکز جامع ترک اعتیاد ( ماده ۱۶ ) را دارد. امروز با یک حساب سرانگشتی برایم مسجل شد ، در شهرمان بیش از ششصد نفر اغلب نوجوان و جوان گرفتار آمده در چنبره هیولای اعتیاد ، قبل از ترک اعتیاد ، ناخواسته مشق « ترک نان » می کنند! . من امروز فریاد گرسنگی شکم بیش از ۲۶۰ نفر از درماندگان و بینوایان این مرکز را که با دستور قضایی و یا بصورت خود معرف ، برای ترک اعتیاد پذیرش شده اند ، شنیدم … ! و این وضعیت اسفناک در اغلب کمپ های ترک اعتیاد کشور ، کم و بیش جریان دارد …
امید است دولت محترم و تیم اقتصادی اش که آستین بالا زده و به امر خطیر جراحی اقتصادی مشغولند ! گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات جانکاه و رنج آور آحاد مردم بویژه فقراء و محرومان داشته باشند.

یادداشت از ناصر بدری رز ـ کارشناس مسئول معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل
چهارم مرداد ماه هزار و چهارصد و یک

انتهای خبر/

  • نویسنده : ناصربدری رز